مجله کوروش /  غذای آماده

۱۳۹۶/۰۴/۱۹

تاریخچه غذاهای آماده

 

 

غذاهای آماده در دنیا یک صنعت عظیم با سرمایه‌ای هنگفت است که طرفداران خاص خود را دارد. این صنعت در ایران هم علاوه بر حفظ جایگاه قبلی‌اش روز به روز پیشرفت می‌کند، به عنوان مثال کنسرو تن ماهی محبوب‌ترین غذای آماده در بین مردم ایران است. آمار بالای فروش این کنسرو غذایی نشان می‌دهد که این ماده‌ی غذایی چقدر در دل مردم برای خود جا باز کرده است. ولی کنسرو تن ماهی از کجا آمد و چگونه ساخته شد؟

تاریخچه کنسروسازی

در جواب باید بگوییم که کنسرو ماهی تن یا همانطور که در بین ما ایرانی‌ها جا افتاده است «تُن ماهی» از فرانسه آمده است. وقتی که ناپلئون بناپارت سردار فرانسوی در جریان جنگ‌هایی که با سایر کشورهای اروپایی داشت، متوجه شد که باید فکری به حال کمبود غذا در سپاهش بکند.

 

این کشورگشای فرانسوی با رغبت تمام نشدنی که به کشورگشایی داشت یک جایزه 12 هزار فرانکی برای کسی که بتواند شیوه‌ای را ابداع کند که غذاها به مدت طولانی سالم بمانند،گذاشت.

اینگونه به مبلغ کم این جایزه نگاه کنید، مبلغ 12 هزار فرانک در آن زمان مبلغ بسیار هنگفتی بود، ولی ابداع کنسروسازی سریع رخ نداد و دقیقا هشت سال طول کشید که نیکولاس آپرت که در تاریخ نام پدر کنسروسازی را از آن خود کرده است، بتواند روشی را ابداع کند که امکان آن را فراهم کند که غذا را برای مدت طولانی، سالم نگه دارند.

وضعیت کنونی کنسروسازی در ایران

بعد از فراز و نشیب‌های زیادی اکنون کنسرو در تمام دنیا و در هر فروشگاهی یافت می‌شود. این کنسروها نه تنها حاوی گوشت بلکه شامل انواع کمپوت‌ها، کنسروهای خوراکی مثل غذاهای آماده، گوشت انواع چهارپایان، مرباها و غیره هم می‌شوند. ولی عمده‌ی مصرف کنسرو در ایران مربوط به کنسرو تن ماهی است.

 تا چند سال پیش کنسروهای دیگری نیز از انواع ماهی‌ها مانند ساردین و کیلکا در بازار موجود بودند ولی با عدم استقبال عمومی روبرو شدند و اکنون بیشتر کنسرو تُن ماهی را در بازار می‌بینیم.

 

کنسرو تن ماهی در ایران
خانواده‌ی ماهی تُن در آبهای آزاد از 4 نوع اعظم تشکیل شده است که تمامی آنها مورد توجه صنعت کنسروسازی در جهان قرار گرفته‌اند..

«گیدِر»، «زرده»، «اَسبَک» و «هَوور» نام این چهار دسته از این خانواده ماهی‌ها هستند. شاید استقبال عمومی که از این نوع کنسروها صورت می‌گیرد به علت عدم وجود بوی ضخم در کنسروها باشد. مردم ایران اغلب با بوی بدی که از اغلب ماهی‌ها به مشام می‌رسد سر سازگاری ندارند ولی از کنسرو تن ماهی بسیار راضی هستند. رنگ گوشت تن ماهی برخلاف رنگ گوشت اغلب ماهی‌ها رنگ قرمز یا صورتی است و جایگاه ویژه ای را در صنعت ماهیگیری دنیا از آن خود کرده است.
 

ارزش غذایی کنسرو تن ماهی 


 این سوالی است که احتمالا برای شما پیش بیاید چون تن ماهی از یکسری مراحل باید عبور کند تا به سر سفره‌های شما برسد. ولی براساس تحقیقات صورت گرفته  اگر ماهی استفاده شده در کنسروها سریع منجمد شودو تمام نکات بعداشتی در مورد آن رعایت شود ارزش غذایی با ماهی تازه‌ای که از دریا صید می‌شود تفاوت چندانی نخواهد داشت.
 

دو عدد کنسرو ماهی می‌تواند به راحتی می‌تواند یک منبع غذایی خوب از پروتئین، اسیدهای چرب چرب غیراشباع، ویتامین‌های گروه B، E، A و سلنیوم باشد. همچنین امگا3 که ماده ای است که برای جلوگیری از التهابات بسیار مفید است به خوبی در این منبع غذایی یافت می‌شود.
گرچه همه چیز بستگی به ذائقه و طبع مصرف کننده دارد ولی توصیه می‌شود که 2 بار در هفته ماهی مصرف کنیم.  تا تمام ویتامین‌های بدنمان تامین شود. وجود املاح و مواد معدنی نیز برای داشتن بدنی شاداب بسیار لازمند.

روش آماده کردن کنسرو تن ماهی


علاوه بر دقت در نگاه کردن به تاریخ انقضای یک قوطی کنسرو باید ببینید که قوطی کنسرو دارای ضربه خوردگی، و ورم نباشد. حتما قبل از استفاده از یک قوطی کنسرو آن را بیست دقیقه در آب بجوشانید تا مطمئن شوید تمام خطرات مسمومیت را رفع می‌کنید. یک نوع مسمومیت بسیار رایج در میان کنسروهای خوراکی گوشتی و دیگر  غذاهای آماده مسومیت بوتولیسم نام دارد که حتی به مرگ نیز منجر می‌شود.
 

دقت کنید که نگهداری کنسرو در شرایط نامناسب باعث فساد سریعتر آن می‌شود پس به توصیه‌های بهداشتی روی قوطی دقت کنید.
غذاهایی که می توان با کنسرو تن ماهی پخت
غذاهای بسیاری می‌توانید با کنسرو تن ماهی درست کنید، از انواع سالادها بگیر تا استفاده در پلوها و ماکارونی‌ها، کنسرو تن ماهی غذای موردعلاقه‌ی دانشجویان نیز هست، راحت پخته می‌شود و دردسرهای غذاهای دیگر را ندارد. در هرحالتی این کنسرو بسیار خوشمزه و مقوی است و در سفره‌های ایرانی جایگاه ویژه ای را از آن خود کرده است.
 

 

ارسال نظر

ارسال

عضویت در خبرنامه

عضویت

داغ‌ترین‌ها

تحقق اقتصاد مقاومتی در فروشگاههای زنجیره ای

۱۳۹۵/۱۰/۲۰

اقتصاد مقاومتی به معنی تشخیص حوزه‌های فشار و متعاقباً تلاش برای کنترل و بی‌اثر کردن آن تاثیرها می‌باشد و در شرایط آرمانی تبدیل چنین فشارهایی به فرصت است همچنین برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید وابستگی‌های خارجی کاهش یابد و بر تولید داخلی کشور و تلاش برای خوداتکایی تأکید گردد. اقتصاد مقاومتي يعني تشخيص حوزه هاي فشار یا درشرایط کنونی تحریم و متعاقبا تلاش براي کنترل و بي اثر کردن و در شرايط آرماني تبديل چنين فشارهايي به فرصت ، که قطعا باور و مشارکت همگاني و اعمال مديريت هاي عقلايي و مدبرانه پيش شرط و الزام چنين موضوعي است. اقتصاد مقاومتي کاهش وابستگي ها و تاکيد روي مزيت هاي توليد داخل و تلاش براي خوداتکايي است..

تند گردش در حد نیاز خانوار

۱۳۹۵/۱۰/۲۰

فروشگاه های زنجیره ای به دلیل شفافیت بیشتر در فرآیند تامین و توزیع و فروش کالا، از نظارت دقیق تر و جدی تری از طرف سازمان های نظارتی نظیر وزارت بهداشت، سازمان استاندارد و ... برخوردارند و مردم می توانند با اطمینان بیشتری از تضمین کیفیت کالاها، خرید کنند. این کنترل کیفیت از طریق ساز و کار داخلی شرکت های فروشگاه های زنجیره ای نیز تقویت و اجرا می شود.

زعفران

۱۳۹۶/۰۵/۱۲

زعفران ارزشمندترین رستنی کائنات ، کلاله شیپوری شکل خشک شده مادگی گل Crocus Sativus Linneous است وگونه هاي مختلف اين گیاه را در دنيا بيش از 80 گونه تخمين زده اند كه تعدادي از آنها به عنوان زينتي پرورش مي يابند. اين گياهان در اروپا، نواحي مديترانه تا آسياي مركزي و پاكستان غربي پراكنده اند. که عمده محصول آن در ایران و در خراسان بعمل مي آيد. گل هاي زيبا بنفش رنگ زعفران هر سال يک بار در فصل پائيز شکفته مي شوند. اين گل افسانه اي که از دل خاک سر برمي آورد حاوي کلاله هاي ارغواني است که با دستهاي زحمتکش کشاورزان از گل جدا گشته و خشک مي شوند تا سفره هاي ما را رنگين و معطر نمايد.

روند رو به رشد فروشگاه های زنجیره ای

۱۳۹۶/۰۵/۱۴

بعد از تاسیس اولین فروشگاه های زنجیره ای و با توجه به استقبال مردم، به تدریج فروشگاه های زنجیره ای دیگری نیز شروع به کار کردند در حقیقت فروشگاه های زنجيره ای از چندين فروشگاه خرده فروشي تحت مالكيت مشترك و متمركز تشكيل مي شود. وظايف و كاركردهاي عمده فروشگاههای زنجيره اي ( بازرگانی ، تبليغات ، اجاره و...) توسط يك واحد فرماندهي مركزي يا يك مديريت مركزي كنترل مي شوند.